Veel mensen uit Bennekom en omgeving houden van zingen.

Om tegemoet te komen aan veel mensen die graag willen zingen, maar het op een andere manier willen doen, is Het Andere Koor bennekom ontstaan.

Op 2 oktober 2014 is het koor gestart.

Het Andere Koor

 Zingen is een kans! Zingen geeft lucht! Zingen geeft ruimte! Om dit met elkaar te doen en ergens voor gaan geeft een kick!

Het Andere Koor

Is een groep mensen die betrokken en enthousiast is naar elkaar en naar de muzikale keuze. Met elkaar gaan we de uitdaging aan om te kiezen en te komen tot een verantwoorde repertoirekeus.  Beleving begint bij jezelf dat ‘aangewakkerd’ kan worden door je omgeving.

Muzikaal gaan we zeer uiteenlopende projecten aan; van een musical/ pop avond tot en met werken uit de klassieke en/of opera periode. Maar we kijken ook over de landsgrenzen heen richting bv Russische muziek.. Ook muzikale ervaringen die niet in je eigen repertoire zitten, kan heel verhelderend en ontspannen werken op jezelf en naar de groep.

Iedere inwoner van Bennekom en omgeving is van harte welkom. Er wordt niet uitgegaan van een bepaalde (christelijke) identiteit. Het is een open vereniging waar iedereen welkom is maar natuurlijk wel van zingen houdt.

Wat verwachten we van je?

-        Indien nodig en/of gevraagd je muziekpartij thuis oefenen;

-        Uitgaande van de muzieksoort wordt er eventueel uit het hoofd gezongen;

-        Een open houding vanuit woord en beweging;

-        Een verantwoordelijkheid en betrokkenheid naar jezelf en de andere zangers;

-        Een groot stuk enthousiasme;

-        Bij de start vragen we een stemauditie om de stemsoort te kunnen bepalen.